Au pair life in Australia

Hello!
Tosi monet kaverit ja tuntemattomatkin on kysellyt mitä mä oikeestaan teen täällä, mistä mun päivät koostuu ja mitä tarkottaa au pair, joten kelasin nyt tehä pienen postauksen siitä millasta mun arki täällä on.

Au pairin pääsääntöinen tehtävä on siis huolehtia perheen lapsista vanhempien ollessa esim. töissä. Suurin osa au paireista asuu perheen kanssa, mutta olen tutustunut myös tyttöihin, jotka asuvat omillaan ja käyvät vain päivisin perheen kotona työskentelemässä. Au pairin tehtäviin voi kuulua myös tietty määrä kotitöitä ja siivoamista. Pojat joista huolehdin ovat jo kahdeksan- ja kymmenenvuotiaat, ja näin ollen melko itsenäisiä. Multa ei myöskään vaadita oikeastaan minkäänlaisia kotitöitä. Pesen vain omat pyykkini ja pidän huoneeni suht' siistinä. Käytännössä kuitenkin pyyhin pöytiä, imuroin ja siistin paikkoja päivittäin omasta tahdostani. Jos au pairin vastuulla on vauvoja tai alle kouluikäisiä lapsia täytyy heistä huolehtia usein koko päivä. Mun onnekseni pojat ovat koulussa klo 9-15 ja saan käyttää kuusituntisen miten haluan. Pienten lasten kanssa työtunteja kertyy usein roimasti enemmän, ja tehtävääkin on todella paljon verrattuna arkeeni, ainakin kavereiden puheita kuunnellessa. Tosin palkkakin on parempi!

Rise and shine!
Herään yleensä 6.30, koska kaikki jotka mut tuntee tietää, että tarviin aamuisin sen pienen hetken, jolloin yritän telepatialla pakottaa kahvinkeittimen toimimaan. Muutaman minuutin jälkeen kahvinkeitin saa luovutusvoiton ja alan kahvin valmistuessa laittaa omaa aamupalaani valmiiksi. Yleensä se on siis puuroa, raejuustoa ja jotain sinne sekaan :) aika peruskauraa on kans valkuaispuuro, maitorahka ja munakkaat. Rakastan jotenkin mun aamuja täällä ja sitä, että saan olla ihan yksin hetken ja nauttia aamiaiskulhosta ja päivän ekasta kahvista auringonsäteiden kanssa! Ainakaan toistaiseksi ei ole tullut vastaan aamua, jolloin puhelimeen ei olisi tullut aikaeron vuoksi tekstareita, snapchatteja, whatsapp-viestejä ja facebook-notificationeita Suomesta, ja tykkäänkin lueskella ne aamuisin läpi.

1. Puuroa, raejuustoa ja tuoreita mansikoita 2. Maitorahkaa ja mustikoita 3. Proteiinipannareita, peanut butteria ja banaania 4. Uunipuuro 5. Puuroa, raejuustoa, omenaa, kanelia ja steviaa 6. Tän hetken ehdoton suosikki: puuroa, raejuustoa ja peanut butteria!
1. "Ruisleipä" maapähkinävoilla 2. Valkuaispuuro 3. Aamukahvi ja puuroa, raejuustoa ja blackberries (=karhunvatukoita?) 4. Protskupannari tekeillä 5. Hedelmäsalaatti cashewpähkinöillä 6. Puuroa, raejuustoa ja mustikoita


Poikien tyypillinen aamupala: peanut butter toast
Klo 7.30 käyn herättämässä pojat. Yleensä E ja B avaavat telkkarin ja heräilevät hetken, kunnes käsken ottamaan aamupalaa. Nautin kokkailusta ja ruoanlaitosta, joten aika usein kokkailen pojille jotain vaikka ei multa sitä vaadita. Poikien syödessä aamiaista laitan koulussa nautittavan lounaan ja kaksi pienempää evästä valmiiksi, ja pakkaan ne vesipullojen kanssa pojille valmiiksi.

Aamupalan jälkeen pojat hoitavat omat aamupuuhansa itsenäisesti. Samalla heitän yleensä salikamat niskaan, ja klo 8.15 on tavoiteaika lähteä ajelemaan kohti koulua. Tosin ollaan ehkä kerran ehditty oikeasti lähteä tuohon aikaan. Yleensä lähtö vähän viivästyy, koska kengännauhojen sitomiseen saattaa helposti mennä seitsemän minuuttia, tai esim. viime viikolla postin mukana tulleessa mainoslehtisessä oli tarjous xboxista, joten poikien piti laskea riittäisivätkö säästöt sen ostamiseen, jos molempien rahat yhdistettäisiin... Onneksi koulu alkaa vasta klo 9.00, joten vaikka lähtisimme klo 8.50 pojat ovat silti ajoissa koululla.

Ajelen poikien kanssa koululle, toivotan hauskaa päivää, ja aloitan vapaa-aikani. Yleensä jatkan suoraan salille treenaamaan. Treenin jälkeen palkkari nassuun ja äkkiä kotiin suihkuun (ja toisinaan taistelu villieläinten kanssa). Sitten kokkailen itselleni lounasta ja samalla lueskelen bloglovin'in päivitykset läpi. Päivän aikana hoidan ruokaostokset, ja omat shoppailut ja juoksevat asiat. Toisinaan keskityn vain auringonottoon omalla pihalla, rannalla tai läheisellä uima-altaalla, näen kavereita tai sporttailen lisää esim. lenkkeillen tai uiden.

Operaatio kadonneen rusketuksen metsästys
Almond milk latte ja bloglovin'



















Kellon lähestyessä kolmea lähden hakemaan poikia koulusta. Suomessa au paireilla on varmasti vaikeampaa, kun lasten lukujärjestys vaihtuu päivittäin eikä kaikilla hoidokeilla välttämättä pääty koulu samaan aikaan. Täällä koulu alkaa ja loppuu joka päivä samaan aikaan lasten iästä riippumatta. Koulupäivän jälkeen useimmiten tuon lapset kotiin tekemään läksyt ja syömään pienen välipalan. Sen jälkeen joko jäämme kotiin lukemaan, leikkimään, pelaamaan korista tai futista takapihalle tai mitä ikinä keksimmekään. Toisinaan lähdemme esim. puistoon, kirjastoon, Koala sanctuaryyn tai uimaan. Periaatteessa voisin vain katsoa leffoja tai lukea kirjaa huoneessani koko iltapäivän. Pojat keksisivät kyllä tekemistä itsekseen. Mielestäni tuo ei ole kuitenkaan kovin sopivaa käytöstä au pairilta, ja yritän siis väsyneenäkin jaksaa leikkiä ja puuhata kaikkea poikien kanssa. Poikkeuksena on ollut vain yksi kerta, jolloin kärsin niin pahasta päänsärystä, etten pystynyt olla poikien metelin ympäröimänä.

Poikien välipaloja
Perus meitsin piirtelemät värityskuvat :D
Angry Birds-peli, jonka toin tuliaisina Suomesta, on kova juttu! Tätä pelattiin varsinkin aluksi lähes päivittäin

Illalla valmistan päivällisen ja ruokailemme poitsujen kanssa. Host-isä tulee kotiin kello kuuden ja seitsemän välillä ja liittyy seuraamme, tai lämmittää ruokaa ja syö itsekseen jos muut ovat jo valmiita. Host-isän saapuessa kotiin alkaa taas meitsin vapaa-aika! Siitä huolimatta usein laitan poikien koulueväät mahdollisimman valmiiksi jo illalla, ja siivoilen ja hääräilen keittiössä. Iltaisin tykkään käydä myös lenkkeilemässä lämpötilan pudotessa vähän miellyttävämmäksi päivän tropiikkiin verrattuna. Tykkään myös rentoutua tv-sarjojen parissa omassa huoneessani. Ilta on myös parasta aikaa skypetykselle/puheluille Suomeen aikaeron takia.
1. Kanavartaat ja riisiä, sekä vihanneksia 2. Terveellinen tomaattikeitto (muu perhe söi nakkikeittoa) 3. ja 4. Sama ateria Marissalle ja pojille; mulla paistettua bataattia, muilla ranskalaisia 5. Herkkusalaatti 6. Thai Green Curry
Vesimeloonin leikkaamista pojille (ja vähän mullekin)

HAHA, naurettiin niin paljon tälle salakuvalle, jonka B otti musta kun katoin jotain ilmeisen jännää tv-sarjaa pari viikkoa sitten!
Mun äiti on paras äiti :DD <3

Kaikki viikonloput mulla on vapaita, ja sillon usein lähen biitsille, katselen leffoja ja juon viiniä host-isän kanssa, hengailen kavereiden kanssa jossain, treenailen, kokkailen aamiaiseksi jotain muuta kuin puuroa, käyn uusissa paikoissa tai lähden viihteelle kuten eilen kun suuntasin taas muutaman viikon tauon jälkeen juhlimaan. Synttärisankari valitsi paikaksi astetta hienomman Hotel Regatan, jonka hinnat oli kyllä useisiin baareihin verrattuna aika käsittämättömän halvat! Osa asiakkaista oli pukeutunut vähintäänkin juhlavasti mekkoihin, jonka tyylisiä Suomessa olen nähnyt vain wanhojen tansseissa ja linnan juhlissa! Toisaalta suurin osa tämän kaupungin naisista rakastaa pukeutua vesirajamekkoihin ja puolen metrin korkoihin, eikä tämäkään ilta ollut niiden osalta poikkeus, haha!

Getting ready for girls night out

http://concreteplayground.com.au/_snacks/wp-content/uploads/2012/10/Regatta.jpg
Paikka jossa eilen juhlittiin on yks kauneimmista rakennuksista koko Brissyssä! Tosin iltaisin paikka ei näytä ihan noin seesteisen kauniilta neon-valoineen. (kuva: http://concreteplayground.com.au/_snacks/wp-content/uploads/2012/10/Regatta.jpg)

Viime viikonlopun cheat meal! Pb-jämät suoraan purkista ja iso jäälatte kaveriksi, yummy!

Kommentit

  1. hei vähä kiva tää postaus! mäki mietin et lähtiskö ens vuonna aupairiks jonnekkin ja tästä sai aika hyviä vinkkejä kyll

    VastaaPoista
  2. Itte menossa brisbaneen au pairiksi tammikuussa! Kirjoita jos kaipaat suomi vertaistukea :D ramona.nyman@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Aah ihanii noi kaikki aamupalat ja ruoat!! Oot niin superauppari ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, oot ihana<3 mut emmä oikeesti aina oo noin superauppari, pakko myöntää...;)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus jään innolla seuraileen sun blogia! Oon 17v tyttö ja aijon lähtee au pairiksi heti lukion jälkeen juurikin australiaan! :)

    tässä mun blogi jos kiinnostaa:
    http://elmiiran.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oih, kannattaakin rohkaistua ja lähteä (blogitekstiisi viitaten), en oo katunut kertaakaan omaa lähtöäni! :) xx

      Poista

Lähetä kommentti